slider

Toiminta ja palvelu

Työllistäminen ja työharjoittelu

Somaliland Seura ry työllistää kaksi työharjoittelijaa sekä yhden palkkatuella työllistetyn työntekijän. Voimme maksaa pieniä palkkioita mm. neljälle leiriohjaajalle (kaksi leiriä) ja nuorten syrjäytymistä ennaltaehkäisevän projektin ohjaajille. Tätä toimintaa jatketaan ja laajennetaan.

Työmahdollisuuksista kiinnostuneille jäsenille ja muille somalialaisille järjestetään työpaikkakäyntejä, jatkuva neuvontaa sekä tiedotustilaisuuksia.

Somaliland seura tarjoaa yhä useammalle nuorelle mahdollisuuden hankkia työkokemusta Työtehtävät vaihtelevat toimistotyöstä auttamistehtäviin erilaisissa yhteisön hankkeissa ouluilta, oppilaitoksilta nuorilta saadut palautteet ovat olleet erinomaisia ja seuran tarjoamiin tehtäviin pyritään innokkaasti vuodesta toiseen.
Festivaali – ja messuosallistuminen

Järjestö osallistuu kirjallisuusmessuille, festivaaleille ja erilaisiin esityksiin lisäksi järjestetään esim. ruokaan, tanssiin, musiikkiin ja muuhun kulttuuritoimintaan liittyviä tapahtumia.

Suomen ja Somalimaan ajankohtaisia asioita käsittelevät seminaarit. Aiheina on ollut mm. kotoutuminen, monikulttuurisuus, ihmisoikeudet ja maahanmuuttajien kysymykset.

• Työpajat
  • Näyttelyt
  • Kirjallisuustapahtumat
  • Somalilandin itsenäisyyspäiväjuhlat
  • Islamilaiset Eid juhlat (kaksi kertaa)
  • Somaliland Society in Europe -vuosikokous
  • Osallistuminen ”Maailma kylässä” -tapahtumaan.

Jalkapallo

Jalkapallo on hyvä keino kehittää lasten ja nuorten yhteisöllisyyttä ja fyysistä kuntoa. Harjoituksia pidetään sunnuntaisin klo 12–14 pätevien vetäjien johdolla. Tule mukaan pitämään hauskaa!

Somaliland seura leiri

Somaliland seuran kesä- ja heinäkuussa järjestämien perheleirien ideana on tarjota perheille mahdollisuus viettää lomaa ja tutustua maaseutuun.Neljän ohjaajan vetämille leireille otetaan kymmenen perhettä kerrallaan. Vanhemmille tarjotaan aikaa keskinäiseen keskusteluun ja virkistäytymiseen, sillä aikaa kun lapsille ja nuorille järjestetään omaa  toimintaa.

Nuorten toiminta

Somaliland Seuran jäsenistä kaksi kolmasosaa on alle kaksikymmentäkolmevuotiaita nuoria. Heille järjestetään toimintaa koko vuoden ajaksi:

• lasten kulttuuri- ja kielikerho
  • läksykerho koululaisille
  • nuorten harrastukset (kesä- ja talviurheilu)
  • tyttöjen uimaopetusta

Lukiossa ja yliopistossa opiskelevat somalinuoret kertovat opiskelusta ja kannustavat peruskoululaisia jatkamaan opintojaan. Tänä vuonna järjestettiin kaksi seminaaria ja ohjaustilaisuutta sekä esitelmiä peruskoululaisille. Toimintaa jatketaan ja laajennetaan tulevina vuosina.

Categories: slider